Externe harde schijf

De externe harde schijf is erg populair. Dat is echter niet vreemd, omdat het natuurlijk een erg handig apparaat is om back-ups op te zetten en om te allen tijde uw bestanden bij u te kunnen dragen. Maar wat is een externe harde schijf nu precies? En hoe vindt u de beste externe harde schijf? Op deze pagina leest u meer.

Externe harde schijven

In principe zijn externe harde schijven normale harde schijven met een behuizing eromheen. Een externe harde schijf kunt u eenvoudig op een USB-poort aansluiten, zodat u er bestanden op kunt zetten en toegang heeft tot de bestanden die er al op staan. Hierdoor zijn externe harde schijven dus erg geschikt voor het maken van back-ups. Ook wanneer u een film- of muziekliefhebber bent, zult u uw collectie wellicht op een externe harde schijf willen zetten om de vaste interne harde schijf in uw computer niet te snel vol te maken.

Beste externe harde schijf

Wat is nu eigenlijk de beste externe harde schijf? Dat is helaas lastig te zeggen en puur afhankelijk van uw eigen wensen. Zo zijn er externe harde schijven van 2,5 of 3,5 inch, met veel of wat minder opslagruimte, met USB 2.0 of 3.0 en met of zonder voeding. Wanneer u bijvoorbeeld een externe harde schijf wilt aanschaffen die u eenvoudig mee kunt nemen en overal kunt gebruiken, is het aan te raden om te kiezen voor een 2,5 inch model zonder voeding, zodat hij niet in het stopcontact hoeft en hij handig mee te nemen is vanwege zijn kleine formaat. Wilt u juist een zeer snelle harde schijf waar u enorm veel bestanden op kwijt kunt? Dan is een 3,5 inch USB 3.0 model met een zeer grote opslagruimte een goede keuze. Wat voor u de beste externe harde schijf is, is dus afhankelijk van de factoren die u belangrijk vindt aan het apparaat.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *