Goede harde schijf kiezen

Wanneer u een harde schijf gaat uitzoeken bent u waarschijnlijk bezig om uw computer samen te stellen of om uw huidige computer uit te breiden met een grotere interne harde schijf of een externe harde schijf om bijvoorbeeld foto’s en video’s op te slaan. Een harde schijf kunt u zien als een grote USB-stick waar u bestanden op kunt slaan. Iedere computer maakt gebruik van een harde schijf om te zorgen dat deze juist functioneert. Bij bijvoorbeeld een game pc zijn nog meer functies van belang van de harde schijf, en het kan soms lastig zijn een juiste harde schijf te vinden. De keuze is namelijk zeer uitgebreid en met dit artikel hopen we u te helpen met het kiezen van de juiste harde schijf.

Hoeveel opslag heb ik nodig?

Wanneer u de computer alleen gebruikt om te internetten zult u een kleinere harde schijf nodig hebben. Wanneer u veel bezig bent met games op uw computer dan is het verstandig te kiezen voor een wat grotere harde schijf. Ook als u films gaat downloaden of veel professionele software gaat inzetten voor bijvoorbeeld uw werk kunt u het beste kiezen voor een grote harde schijf. Denk hierbij aan een schijf van 1000GB of meer.

Snelheid van je harde schijf

De snelheid van uw harde schijf hangt af van de schrijfsnelheid van de harde schijf. Een harde schijf die sneller is, zal ook meer energie gebruiken dan een harde schijf die in simpele desktop computers gebruikt wordt.

Het geluid

Een harde schijf kan veel geluid maken, terwijl zijn broertje heel stil is terwijl de computer staat te draaien. Heeft u een harde schijf en wilt u niet dat deze teveel geluid maakt? Dan raad ik aan om op internet te zoeken naar ervaringen waar uit op te maken is of het een stille harde schijf is.

Interne- vs externe harde schijf

Het verschil tussen een interne harde schijf en een externe harde schijf verklapt de naam al. De interne harde schijf is te vinden binnen de computer, iedere computer wordt geleverd met een interne harde schijf, het geheugen wordt ook wel aangegeven als intern geheugen van de computer.

Wanneer u uw vakantiefoto’s wilt back-uppen dan maakt u vaak gebruik van een externe harde schijf welke u via uw USB-poort aan kan sluiten aan uw computer. Computer-bestel.nl levert diverse harde schijven die kwalitatief hoogwaardig zijn. U kunt hier namelijk zelf uw game PC samenstellen met de beste harde schijven.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *